Corona

Informatie over de maatregelen in de praktijk

In verband met het Coronavirus zijn er maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te werken.  In de mondzorg wordt gewerkt volgens een streng hygiëneprotocol (Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken). Deze is uitgebreid met extra maatregelen (Leidraad Mondzorg Corona). In de praktijk wordt gewerkt volgens beide richtlijnen.

Omdat er toch veel mensen afzeggen en/of de behandeling willen uitstellen heb ik wat gaten in de agenda. Het kan dus voorkomen dat ik contact met u opneem om de afspraak te verzetten. Ik hoop op uw medewerking en excuses voor het eventuele ongemak.

Een gezonde mond draagt bij aan de algemene gezondheid: stel een bezoek aan de mondhygiënist of tandarts niet uit


Heeft u al een afspraak staan?

Het beleid dat word gevolgd is dat er alleen mensen in de praktijk worden toegelaten waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn.

Bij de afspraak herinnering ontvangt u daarom een link met onderstaande vragen. Ik verzoek u om deze voorafgaand aan uw afspraak in te vullen.

  • Heeft u klachten* die kunnen wijzen op Corona?
  • Bent u in thuis(isolatie) of thuisquarantaine (of zou u dat moeten zijn volgens de GGD of de Quarantainecheck)

* Vaak voorkomende klachten van het Coronavirus: verkouden (neusverkoudheid, loopneus, niezen en/of keelpijn), hoesten, benauwdheid/kortademigheid, verhoging (tot 38 graden) of koorts (vanaf 38 graden), plotseling verlies van reuk/smaak.

Wanneer er na het invullen (maar voor de afspraak) nog iets wijzigt dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Na het invullen wordt er aangegeven of de afspraak kan doorgaan of niet. Neem wel altijd contact op met de praktijk, zie laatste kop van deze pagina.

Waar moet u rekening mee houden als u een afspraak heeft?

  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd binnen
  • Vanaf 6 november is het dragen van een mondmasker (weer) verplicht in de wachtkamer
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst, probeer daarna zo min mogelijk aan te raken
  • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk
  • Voor de meeste behandelingen zal ik u 1 minuut laten spoelen, dit staat bij binnenkomst voor u klaar

Annuleren van uw afspraak i.v.m. ziekte en/of Corona gerelateerde klachten

Voorheen kon iedereen de praktijk bezoeken als je jezelf goed genoeg voelde om te komen. Sinds het Coronavirus is dit niet meer mogelijk. Mensen met klachten die passen bij het Coronavirus mogen de praktijk niet meer bezoeken. Dat betekent dat er vaker kort van tevoren afspraken afgezegd moeten worden. Uiteraard worden hier geen kosten voor in rekening gebracht, wel verwacht ik wel dat deze uitzondering niet misbruikt wordt. Omdat het best vaak voorkomt dat er heel kort voor een afspraak afgezegd wordt, geldt deze kosteloze annulering alleen als u zich aan onderstaande voorwaarde houdt.

Vanaf nu is het alleen mogelijk om uw afspraak (binnen 24 uur) kosteloos te annuleren bij ziekte of klachten die passen bij het Coronavirus, als u voor 09.00 uur contact opneemt met de praktijk. Dit geldt ook als de online triage die u per e-mail bij de afspraakherinnering krijgt aangeeft dat u de afspraak moet verzetten. Soms is dit voor mij namelijk niet direct zichtbaar in mijn programma. Neem contact op per e-mail, Whatsapp of spreekt een voicemailbericht in. Bij contact na 09.00 uur ben ik helaas genoodzaakt om de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Twijfelt u of u wel of niet mag komen? Neem dan ook altijd voor 09.00 uur contact op. Ik hoop op uw begrip hiervoor.