Corona

Informatie over de maatregelen in de praktijk

In verband met het Coronavirus zijn er maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te werken.  In de mondzorg wordt gewerkt volgens een streng hygiëneprotocol (Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken). Deze is uitgebreid met extra maatregelen (Leidraad Mondzorg Corona). In de praktijk wordt gewerkt volgens beide richtlijnen.

Omdat er toch veel mensen afzeggen en/of de behandeling willen uitstellen heb ik wat gaten in de agenda. Het kan dus voorkomen dat ik contact met u opneem om de afspraak te verzetten. Ik hoop op uw medewerking en excuses voor het eventuele ongemak.

Een gezonde mond draagt bij aan de algemene gezondheid: stel een bezoek aan de mondhygiënist of tandarts niet uit


Heeft u al een afspraak staan?

Het beleid dat word gevolgd is dat er alleen mensen in de praktijk worden toegelaten waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn.

Bij de afspraak herinnering ontvangt u daarom een link met onderstaande vragen. Ik verzoek u om deze voorafgaand aan uw afspraak in te vullen.

 • Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
 • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, verhoging of koorts (meer dan 38⁰C), kortademigheid of benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies?
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u nu huisgenoten met corona?
 • Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
 • Bent u verder gezond en voelt u zich momenteel gezond?

*Verplichte quarantaine, vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt.

Wanneer er na het invullen (maar voor de afspraak) nog iets wijzigt dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Na het invullen wordt er aangegeven of de afspraak kan doorgaan of niet. Dit zie ik in de agenda en zal dan contact met u opnemen om een nieuwe afspraak te maken.

Ik verzoek u om bij het betreden van de praktijk uw handen te desinfecteren met handalcohol. Probeer daarna zo min mogelijk aan te raken. De deurklink van de behandelkamer wordt na iedere patiënt gedesinfecteerd dus u kunt de deur in de kamer altijd zelf sluiten. Bij het verlaten van de behandelkamer kunt u de deur open laten.

In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd binnen
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar afspraak, er mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen
 • U kunt ervoor kiezen een mondkapje mee te nemen en in de wachtkamer op te zetten, dit is niet verplicht
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk
 • Voor de meeste behandelingen zal ik u 1 minuut laten spoelen, dit staat bij binnenkomst voor u klaar

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de praktijk