Gebitsbeschermer

Bij verschillende sporten wordt een bitje gedragen om het gebit te beschermen. In sportwinkels zijn bitjes te vinden die je zelf op maat moet maken door ze te verwarmen. Dit kan lastig zijn en vaak passen ze niet helemaal lekker.

In de praktijk is het mogelijk om een op maat gemaakt bitje te laten maken. Hierbij wordt er een afdruk gemaakt van je gebit en deze wordt opgestuurd naar SPTL. Ongeveer een week later wordt het bitje opgestuurd naar de praktijk en kan je hem daar komen ophalen. Het is zelfs mogelijk om een bitje te laten maken bij kinderen met een slotjesbeugel.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua kleur, glitter, logo’s e.d. Heb je interesse? Neem contact op met de praktijk of vraag het tijdens je bezoek. Op de website van SPTL is ook meer informatie te vinden.


Onderhoud gebitsbeschermer

  1. Spoel je gebitsbeschermer na gebruik af onder de kraan, even afdrogen en opbergen in het doosje voor de volgende sportsessie.
  2. Poets je bitje 1 keer per week met tandpasta om het schoon en fris te houden en spoel het doosje ook regelmatig af met lauw water, wel even goed drogen voor gebruik!
  3. Belangrijk: géén heet water gebruiken bij het schoonmaken en je kunt je gebitsbeschermer niet schoonmaken in de wasmachine of vaatwasmachine!
Scroll naar boven