Nieuws

19 december 2022 – Online inschrijven en afspraken maken en/of wijzigen

Het is vanaf nu mogelijk om jezelf online in te schrijven en afspraken te maken in de online agenda. Voor iedereen die al eerder is geweest is het ook mogelijk om een afspraak te maken, wijzigen of annuleren. In de oproep mail zit een link om een afspraak te maken deze blijft geldig. Ik kan u ook uitnodigen om online een afspraak in te plannen.


9 november 2022 – Uitbreiding openingstijden

Vanaf 2023 worden de openingstijden weer uitgebreid. De avond wordt dan verplaatst naar maandag i.p.v. dinsdag. De openingstijden worden; maandag 10.30 – 21.00 uur, dinsdag 09.30 – 17.00 uur, donderdag 09.00 – 15.00 uur en vrijdag 09.00 – 17.00 uur.


11 maart 2022 – Automatisch declareren voor kinderen

Ik krijg regelmatig de vraag of het niet mogelijk is om de facturen rechtstreeks te declareren. Omdat ik niet met een factoringsbedrijf werk is het bij volwassenen niet te doen om vanuit de praktijk rechtstreeks te declareren. Maar omdat kinderen alles vergoed krijgen, zal ik vanaf vandaag de declaraties van kinderen rechtstreeks naar de verzekering sturen. Zo hoeven de ouders dit niet meer voor te schieten en ook niet zelf de rekening in te dienen.


3 januari 2022 – Uitbreiding openingstijden

In verband met uitbreiding van de praktijk zal ik één keer per maand op maandag extra openen. Ik werk dan van 10.30 uur tot 20.30 uur. In die week is de praktijk op dinsdagavond gesloten, dan werk ik tot 17.00 uur i.p.v. 20.30 uur. Mocht deze dag snel vollopen dan zal ik vaker op maandag aanwezig zijn.


11 december 2021 – Cursus primaire caviteiten (gaatjes) afgerond

In 2011 heb ik de vierjarige opleiding afgerond wat betekent dat mondhygiënisten ook mogen boren (met opdracht van een tandarts). Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om je als mondhygiënist in te schrijven in het tijdelijke BIG register (experiment van 5 jaar). Begin van dit jaar heb ik mezelf geregistreerd in dit register waardoor ik nu zonder opdracht mag verdoven, röntgenfoto’s maken en beoordelen en gaatjes mag boren. Zolang het beroep mondhygiënist nog niet definitief is opgenomen in het BIG-register zal ik alleen het verdoven toepassen. Maar het leek me wel erg leuk om mijn kennis en handelen op te frissen. Daarom heb ik deze cursus gedaan waarbij ik een patiënt moest behandelen. Onder leiding van een tandarts op de Hogeschool Utrecht heb ik deze leerzame cursus afgerond. Het was heel leuk en blijkbaar verleer je het niet. Wordt vervolgd..


21 april 2021 – Nieuwe collega

Per 29 april zal Salon Pure Beauté zich ook vestigen op De Kempenaerpark 4 in Nieuwegein. Zij heeft sinds 2015 haar salon aan huis. Wij zijn al jaren goede vriendinnen en ik vind het dan ook heel leuk om de praktijk met haar te kunnen delen! Vraag naar de mogelijkheden om afspraken te combineren.

Dat betekent dat de wachtkamer vanaf die datum gedeeld wordt en het dus verplicht is om een mondkapje te dragen. Er is plaats voor maximaal 3 personen in de wachtkamer. Bent u de 4e persoon? Dan kunt u buiten op het bankje plaatsnemen.

Mocht u het niet prettig vinden om met meerdere personen in de wachtkamer te zitten kunt u buiten op het bankje plaatsnemen. Ik zal er rekening mee houden dat het mogelijk is dat u buiten wacht.


8 januari 2021 – Artikel in de Buurt Nieuwegein

Al tijdens haar opleiding Mondzorgkunde in Utrecht droomde Priscilla Bouman van een eigen mondhygiënepraktijk. Door een ongeluk met haar werkhand, leek deze droom opeens heel ver weg. Er was zelfs de vraag of ze haar vak nog kon uitoefenen..

In 2011 studeert Priscilla af als mondhygiëniste. Ze doet ervaring op bij verschillende praktijken in regio Utrecht, maar het idee van een eigen praktijk blijft in haar hoofd zitten. ”Ik merkte dat ik vaak niet de tijd had om mijn patiënten uitgebreid te informeren. Dat vind ik juist zo belangrijk. Zeker als iemand serieuze gebits- of tandvleesproblemen heeft. Met een eigen praktijk zou ik mij aan niemand hoeven verantwoorden.”

Au!

Wanneer Priscilla tussen twee banen inzit, krijgt ze een tegenslag. ”Ik kreeg mijn vingers tussen de autodeur. Mijn wijsvinger is nu een stukje korter.” En laat de wijsvinger nu net een belangrijke vinger zijn als je mondhygiëniste bent. ”Hiermee houd ik het instrument vast als ik een gebit controleer.”

Afwachten

Priscilla weet op dat moment niet of ze haar beroep nog langer kan uitoefenen. ”Het gebeurde in de zomer en in september zou ik beginnen bij mijn nieuwe baan. Ik ben heel dankbaar dat mijn werkgever toen niet heeft gezegd dat ik niet meer hoefde te komen. Daar kon ik voor het eerst proberen of het mij lukte om de tandinstrumenten vast te houden.” Met succes!

Een droom die uitkomt

Drie jaar geleden is ze haar eigen praktijk gestart: Mondhygiënepraktijk Bouman in Galecop. ”De keuze voor Nieuwegein was snel gemaakt. Ik woon hier al mijn hele leven.” Als we haar vragen waarom mensen naar haar praktijk moeten komen als ze tandvleesproblemen hebben, zegt ze: ”Ik neem echt de tijd voor je. Stel je bent wat angstig, dan probeer ik je gerust te stellen door uitgebreid informatie te geven. Het hoeft echt niet altijd een nachtmerrie te zijn.”

Scroll naar boven