Nieuws

21 april 2021 – Nieuwe collega

Per 29 april zal Salon Pure Beauté zich ook vestigen op De Kempenaerpark 4 in Nieuwegein. Zij heeft sinds 2015 haar salon aan huis. Wij zijn al jaren goede vriendinnen en ik vind het dan ook heel leuk om de praktijk met haar te kunnen delen! Vraag naar de mogelijkheden om afspraken te combineren.

Dat betekent dat de wachtkamer vanaf die datum gedeeld wordt en het dus verplicht is om een mondkapje te dragen. Er is plaats voor maximaal 3 personen in de wachtkamer. Bent u de 4e persoon? Dan kunt u buiten op het bankje plaatsnemen.

Mocht u het niet prettig vinden om met meerdere personen in de wachtkamer te zitten kunt u buiten op het bankje plaatsnemen. Ik zal er rekening mee houden dat het mogelijk is dat u buiten wacht.


8 januari 2021 – Artikel in de Buurt Nieuwegein

Al tijdens haar opleiding Mondzorgkunde in Utrecht droomde Priscilla Bouman van een eigen mondhygiënepraktijk. Door een ongeluk met haar werkhand, leek deze droom opeens heel ver weg. Er was zelfs de vraag of ze haar vak nog kon uitoefenen..

In 2011 studeert Priscilla af als mondhygiëniste. Ze doet ervaring op bij verschillende praktijken in regio Utrecht, maar het idee van een eigen praktijk blijft in haar hoofd zitten. ”Ik merkte dat ik vaak niet de tijd had om mijn patiënten uitgebreid te informeren. Dat vind ik juist zo belangrijk. Zeker als iemand serieuze gebits- of tandvleesproblemen heeft. Met een eigen praktijk zou ik mij aan niemand hoeven verantwoorden.”

Au!

Wanneer Priscilla tussen twee banen inzit, krijgt ze een tegenslag. ”Ik kreeg mijn vingers tussen de autodeur. Mijn wijsvinger is nu een stukje korter.” En laat de wijsvinger nu net een belangrijke vinger zijn als je mondhygiëniste bent. ”Hiermee houd ik het instrument vast als ik een gebit controleer.”

Afwachten

Priscilla weet op dat moment niet of ze haar beroep nog langer kan uitoefenen. ”Het gebeurde in de zomer en in september zou ik beginnen bij mijn nieuwe baan. Ik ben heel dankbaar dat mijn werkgever toen niet heeft gezegd dat ik niet meer hoefde te komen. Daar kon ik voor het eerst proberen of het mij lukte om de tandinstrumenten vast te houden.” Met succes!

Een droom die uitkomt

Drie jaar geleden is ze haar eigen praktijk gestart: Mondhygiënepraktijk Bouman in Galecop. ”De keuze voor Nieuwegein was snel gemaakt. Ik woon hier al mijn hele leven.” Als we haar vragen waarom mensen naar haar praktijk moeten komen als ze tandvleesproblemen hebben, zegt ze: ”Ik neem echt de tijd voor je. Stel je bent wat angstig, dan probeer ik je gerust te stellen door uitgebreid informatie te geven. Het hoeft echt niet altijd een nachtmerrie te zijn.”