Toothgems / Tanddiamant

Een tandversiering die je glimlach extra laat shinen
Wil jij dit ook?

Plan online een afspraak in. Ben je nog geen patiënt, klik dan op inschrijven en eerste afspraak plannen.

Kies voor de juiste behandeling. Het is natuurlijk ook mogelijk om een e-mail, app te sturen of telefonisch contact op te nemen.

Het tanddiamantje wordt op de tand geplakt met een kleurloze lijm, deze is niet schadelijk voor je tanden. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Het advies is om na het plaatsen een uur niet te eten/drinken. 

Tegenwoordig kan je deze behandeling overal laten uitvoeren, maar denk goed na waar je naartoe gaat. Dat is ook de reden dat ik dit zelf in de praktijk ben gaan uitvoeren. Ik weet wat ik doe en met welke materialen je het beste kan werken. Je hebt tenslotte maar één gebit dus wees daar zuinig op.

Het tanddiamantje blijft ongeveer 6 maanden zitten, het is afhankelijk van de speekselsamenstelling, oppervlak van je tand en hoe je ermee omgaat. Is het steentje er binnen een maand af dan wordt deze (eenmalig) kosteloos opnieuw gezet.

Wil je het steentje eraf laten halen? Neem contact op voor een korte afspraak, als het steentje in de praktijk is geplaatst wordt deze kosteloos verwijderd.

Je kunt kiezen uit verschillende vormen; ronde diamantjes (1/1.4/1.8mm), ster (4mm), hart (3mm), cat eye (6x2mm) en maan (6x4mm). Let op niet alle vormen kunnen op elke tand. Dit is per persoon verschillend en wordt tijdens de afspraak bekeken.

Prijzen

  • Ronde diamantjes kosten €40,- per tand
  • De overige vormen kosten €50,- per tand